Familien Christensens Hjemmeside
Enkeltportion | ||
225 g melis (sukker) | ||
275 g margarine/smør | ||
300 g sirup | (1 dl. sirup vejer 140 g.) | |
750 g mel | ||
20 g potaske (4 tsk) | ||
2 spsk. vand | ||
30 stk. mandler | ||
1 tsk nillike | ||
½ tsk ingefær | ||
1 tsk. kanel | ||
25 g sukat | ||
25 g pomerans |
Sirup, sukker og margarine/smør varmes og smeltes sammen.
Sukat og pommerens hakkes.
Potaske og vand røres sammen og kommes i
Til sidst tilsættes mel og krydderi, formes til pølser,
og når dejen er koldt skæres det ud i skiver (ca. 200 stk)
grader i 6-7 minutter eller 180 grader i 8-10 minutter.
Pomerans (Citrus × aurantium) er en citrusfrugt, der stammer fra Indien. Det er en lille appelsinlignende frugt. Den er muligvis stamformen til mange andre dyrkede citrusfrugter.
Sukat (af latin: sucus, saft) er små stykker tørret og kandiseret skal fra citrusfrugt (oftest cedrat: Citrus Medica).