brunekager

Enkeltportion



225 g melis (sukker)



275 g margarine/smør



300 g sirup

(1 dl. sirup vejer 140 g.)


750 g mel



20 g potaske (4 tsk)



2 spsk. vand



30 stk. mandler



1 tsk nillike



½ tsk ingefær



1 tsk. kanel



25 g sukat



25 g pomerans



Sirup, sukker og margarine/smør varmes og smeltes sammen.


Sukat og pommerens hakkes.


Potaske og vand røres sammen og kommes i


Til sidst tilsættes mel og krydderi, formes til pølser,

og når dejen er koldt skæres det ud i skiver (ca. 200 stk)


grader i 6-7 minutter eller 180 grader i 8-10 minutter.

Pomerans (Citrus × aurantium) er en citrusfrugt, der stammer fra Indien. Det er en lille appelsinlignende frugt. Den er muligvis stamformen til mange andre dyrkede citrusfrugter.


Sukat (af latin: sucus, saft) er små stykker tørret og kandiseret skal fra citrusfrugt (oftest cedrat: Citrus Medica).