Familien Christensens Hjemmeside
500 | gram | hvedemel |
3 | dl. | vand/mælk |
25 | gram | gær |
50 | gram | margarine |
1 | tsk. | salt |
1 | tsk. | sukker |
Gæret smuldres og røres i den lunede væske (ca. 30 grader C)
(Tørgør blandes i melet)
Salt, sukker, margarine og 1/4 af melet tilsættes, og dejen æltes godt sammen.
Mere mel tilsættes, til dejens konsistens er passende (det skal slippe hænder og fad/bord)
Dejen hæver tildækket i ca. 30 minutter ved stuetemperatur (ca 20 grader)
Luften slås ud af dejen, del den i 12 dele og rul dem til 12 boller, som lægges på en smurt bageplade (bagepapir)
Dejen efterhæver tildækket i ca. 45 minutter ved stuetemperatur (ca. 20 grader)
Bollerne pænsles med vand/mælk, hvorefter de bages midt i en forvarmet ovn ved 220 grader C i ca. 15 minutter ( varmluftovn 210 brader)
De nybagte boller afkøles på en rist.
Bemærk:
Med vand i dejen i stedet for mælk bliver brødet større og skorpen mere sprød.
Mælk giver brødet bedre holbarhed, med en skorpe, som bliver hurtigere blød.