Boller

500

gram

hvedemel

3

dl.

vand/mælk

25

gram

gær

50

gram

margarine

1

tsk.

salt

1

tsk.

sukker

Gæret smuldres og røres i den lunede væske (ca. 30 grader C)

(Tørgør blandes i melet)


Salt, sukker, margarine og 1/4 af melet tilsættes, og dejen æltes godt sammen.

Mere mel tilsættes, til dejens konsistens er passende (det skal slippe hænder og fad/bord)

Dejen hæver tildækket i ca. 30 minutter ved stuetemperatur (ca 20 grader)

Luften slås ud af dejen, del den i 12 dele og rul dem til 12 boller, som lægges på en smurt bageplade (bagepapir)

Dejen efterhæver tildækket i ca. 45 minutter ved stuetemperatur (ca. 20 grader)

Bollerne pænsles med vand/mælk, hvorefter de bages midt i en forvarmet ovn ved 220 grader C i ca. 15 minutter ( varmluftovn 210 brader)


De nybagte boller afkøles på en rist.


Bemærk:

Med vand i dejen i stedet for mælk bliver brødet større og skorpen mere sprød.

Mælk giver brødet bedre holbarhed, med en skorpe, som bliver hurtigere blød.