Familien Christensens Hjemmeside
Enkelt portion (100) | Dobbelt portion (200) | Ingredienser |
200 gram | 400 gram | smør/margarine |
225 gram | 450 gram | melis (sukker) |
725 gram | 1450 gram | hvedemel |
4 æg | 8 æg | æg |
2 tsf. | 4 tsf. | bagepulver |
1 1/2 spsk. | 3 spsk. | mælk |
Stor portion
Æg og mælk piskes sammen
Melet og bagepulver blandes og margarinen smulders deri og sukkeret røres i.
Dejen samles med æggene og mælken.
Dejen stilles et koldt sted 1 til 2 timer eller til næste dag.
Bordet strøs med mel og dejen rulles ud i 3 til 4 mm. tykkelse, der skæres ud med et klejnehjul, og vrides ved at den ene ende langsomt stikkes igennem hullet i midten.
Klejnerne koges i olie ved ca. 180 grader.
Ved at komme et lille stykke franskbrød ned i olien, kan man se, om oilen er varm.
Hvis olien bruser om brødet er temperaturen i orden.
Er oilen for varm bliver klejnerne brændt udenpå og klæbrige indeni.
Er olien for kold, suger klejnerne fedt og bliver tunge.
Klejnerne vendes når den er lyssebrune på undersiden, og fiskes op når de har en ensartet brun farve på begge sider.
Læg klejnerne på et stykke køkkenrulle, som suger den overskydende olie.
Når klejnerne er helt kolde kan de lægges i kagedåse eller poser.