Peters kagemand

Enkeltportion

1 1/2 portion

Dobbeltportion

500 g mel

750 g

1000 g

200 g margarine

300 g

400 g

50 g sukker

75 g

100 g

50 g gær

75 g

100 g

2 æg

3 æg

3 æg

2 dl. mælk

2 dl.

4 dl.


Jeg bruger følgende fremgangsmåde:

Gæren opløses i sukkeret heri rører jeg æggene i. Margarinen smeltes i mikroovn og herefter hælder jeg mælken i (dermed bliver det lidt lunt) – dette hældes ned til de andre ting og der puttes mel i og det hele røres sammen.

Dejen puttes i en smurt form og remoncen røres sammen og smøres over kagemanden.

Det hæver et lunt sted i 15 min.

Bages på ovnens midterste rille ved 225 gr. I ca. 15 min.

Remonce:

200 g margarine

300 g

400 g

200 g mørk puddersukker

300 g

400 g

2 spsk. kanel

3 spsk.

4 spsk.

(Jeg smelter margarinen i mikroovn og rører herefter puddersukker og kanel i).


Jeg bruger 1½ portionsstørrelse til en form af størrelsen: 32 x 29 cm